Program


Arany János: Buda halála - hun rege - zenés előadás óriásbábokkal 7éves kortól aggkorig

Arany János: Buda halála - hun rege - zenés előadás óriásbábokkal 7éves kortól aggkorig

Nem mindennapos, hogy egy felvidéki magyar színész elnyerje a legjobb férfi színész díját Szlovákiában. Ez történt 2016-ban Gál Tamással.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. április 10. hétfő, 18:00

A Csallóközi Vándorok, azaz a CsaVar Színház előadásai kis falvaktól nagyvárosokon át a budapesti Szkénéig láthatók. Gál Tamás, a társulat motorja bár vendégszerepel kőszínházakban – Kassán, Debrecenben, jelenleg leginkább Veszprémben –, munkájának tengelyét a vándorelőadások adják. Olyan halhatatlan irodalmi műveket elevenített meg, adott hozzájuk kulcsot, mint Csokonai Dorottyája, Petőfitől A helység kalapácsa, vagy Arany Jánostól A nagyidai cigányok. Debrecenbe visszajár, legutóbb a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon csavarta ujja köré az ezerfős nézősereget. Arany János életműve, születésének kétszáz éves évfordulója előtt a Buda halála előadással tiszteleg. Hun rege – így Arany János műfajmegjelölése.

Buda bölcsen megosztja a hatalmat öccsével, Etelével – „Légy te, öcsém, a kard, én leszek a pálca” –, ám az ármány/Detre éket ver a két testvér közé – „Azzal Buda romlik, ha Etele épül”…

Rendezte, zenéjét szerezte és előadja: Gál Tamás
Zenész: Mester László Pintyő
Az előadás időtartama: 70 perc

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!